20 anys sense “La Porta dels somnis”…


Enguany farà 20 anys de la mort de Quim Soler, durant tot l’any, a part d’activitats que ja us anunciarem, us anirem posant, tant al bloc com al feisbuc i al tuiter bocins de la seua obra, l’escrita, la radiofònica i la pictòrica.

Cada més us posarem l’enllaç amb algun dels 200 programes de “La porta dels somnis” que realitzava i dirigia i que va emetre Catalunya ràdio.

Quim Soler deia del programa…

«[…] En aquest espai radiofònic ens endinsem en uns terrenys en què les possibilitats creatives i els marges d’acció són força amplis, cosa que aprofitem per introduir-nos en l’univers de la imaginació més lliure. Els textos que forneixen els guions sempre són matèria estrictament literària, ja sigui de collita pròpia o bé combinats amb materials (prosa i poesia) d’autors diversos, nacionals i forans, sempre traduïts al català. Els textos d’enllaç dels blocs del guió són llegits pel conductor del programa, amb l’alternança d’una veu masculina i/o femenina per als textos de creació literària aliena (bàsicament poesia). Si bé es pot dir que els protagonistes de La porta dels somnis són els llibres, l’estrella invitada n’és el text i el plaer que aquest pot arribar a transmetre […] qualsevol temàtica pot ser metamorfosejada en matèria literària i difosa per les antenes.»

La sintonia del  programa és un fragment de l’òpera “Orfeo i Euridice” de Gluck. Els tècnics de so Alfred Marin i Dani Guinot.

El programa que us proposem aquest mes de gener es correspon al que va ser radiat el dia 2o del mes de gener de l’any 1986. El programa es titula: Vidres, Miralls i Alícies amb textos de Perucho, Espriu, Foix, I, evidentment, Lewis Caroll.

Els textos són llegits pel mateix Quim Soler i per Carles Lluís Vinyoles.

 

 

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR

// Comentaris (0)

Els comentaris estan tancats.

Facebook


Twitter