Copons i Ramon, Jaume

Jaume Copons i Ramon (Sant Andreu del Palomar, 1966). Escriu, llegeix, viu i passeja. Gairebé tota la seva obra s’adreça als nens i nenes. Ha escrit novel·les, contes, cançons, còmics, àlbums il·lustrats i també sèries i programes de televisió. Ha rebut uns quants premis literaris i audiovisuals, però no hi creu gaire, en els premis. Li agrada combinar la solitud de l’escriptura amb els treballs a mitges amb il·lustradors i dibuixants.

Retrat fet per Teresa Pascual i Soler [TPS]

El cabell es mou
al vent del pas inquiet
sobre les espatlles.

Referma el negre
que emmarca la figura.
Sap deixar-la anar.

Demanes les claus.
Quines de les portes tanquen
el pany de la son?

Es commou als ulls
la quietud solitària
dels carrers estrets.

Reserves la nit.
El fum del tabac es perd
lliure amb el silenci.

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR

Entrades del diccionari

arma
f

Robaria una arma de la col·lecció exposada a la Cooperativa de Fontaubella. Si pogués, un Colt de bala llarga. I dispararia aleatòriament. Això sí, avisaria de la matança.

avi Joan, l’

El meu avi Joan encara corre pel Priorat, i porta les butxaques plenes d’avellanes. La iaia Roser l’espera a l’eixida de casa. El diumenge, farem arròs. No deixaré que cap veritat em foti la vida enlaire.

barranc
m

Si no hi ha camí cal anar pel barranc. Com a poc, saltar marges.

bateria
f

Un músic s’ha jugat la vida a cada nota, cada cop, cada toc. I ha demostrat que l’excel·lència és només a mig mil·límetre del desastre més absolut.

botí
m

De vi, de mel, d’oli i olives, i fruits secs... Si el samarità amorosí les ferides del caminant amb oli i vi, ja està tot dit.

britànic —a
adj

Què hi fa un anglès (que potser no és anglès) despatxant en una barra del bar. És aquella mena de misteris que encara que te’ls expliquin no s’aclariran mai.

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR