Centre Quim Soler, la literatura i el vi


_
El Centre Quim Soler, la Literatura i el Vi (CQS) és una associació cultural nascuda el 2006 al Priorat i amb seu al Molar, carrer de la Font s/n.

La finalitat del Centre és doble: recollir i difondre el llegat de l’escriptor Joaquim Soler Ferret i promoure activitats culturals, especialment les que relacionin la literatura i la cultura del vi a la comarca del Priorat i arreu. El Centre es proposa crear un fons bibliogràfic d’obres literàries que tinguin el vi com a ingredient o referent i de publicacions diverses relacionades amb el seu context territorial. Igualment des del Centre es volen encetar projectes de recerca relacionats amb l’àmbit i la temàtica que li són propis

Des del 2010 som més de 100 socis, de la comarca i d’arreu dels Països Catalans. Formem part de l’Institut Ramon Muntaner i de la xarxa del patrimoni literari «Espais escrits». El Centre és també soci fundador de Prioritat, associació que impulsa la candidatura del Priorat a paisatge cultural patrimoni mundial.

Les activitats públiques del Centre es fan bàsicament en diferents pobles de la comarca del Priorat i sovint en col·laboració amb altres entitats com ara la Biblioteca Estrem i Fa de Falset i Priorat Centre d’Art, i consisteixen en presentacions de llibres i vins, exposicions, espectacles teatrals, recitals poètics, musicals, col·loquis, etc.

Les activitats adreçades exclusivament als socis, les «Tertúlies vi-teràries», es fan a la seu del Centre cada estació de l’any.

Des de l’any 2009, organitzem les trobades biennals d’escriptors Priorat en Persona amb l’objectiu de fer conèixer, a través de la seua gent, un territori poc visible des del punt de vista de l’imaginari literari del nostre país, tant pel que fa a la producció pròpia com pel que fa a la producció general que el pugui tenir de referent o d’escenari. I també de fer conèixer a la gent del territori, de manera directa, els escriptors convidats i propiciar intercanvis fructífers en ambdós mons.