Dia 3 2019 // El Molar – Cabassers – El Molar


Crònica del dia 20

El darrer dia, com cada any, toca anar a un poble de la comarca a fer la cloenda de la primera part de l’edició.

A Cabassers, poble triat per tancar la sisena edició, de fet hi vam passar quan lo primer dia anàvem de Poboleda a Margalef. Vam fer parada i dinar a la Foia.

Aquest diumenge, però, hi anàvem més “formalment” per explicar a qui volgués sentir-nos, què havíem estat fent aquest dies tombant pel Priorat amb aquestes 10 persones: 4 de casa i 6 de forasters, gent de ploma, vinguda dels quatre punts cardinals de la nostra geografia literària, per deixar-se portar per allò que els adalils del Priorat els volguessin explicar i fer veure.

A Cabassers ja ens esperaven. De fet, per poder fer la festa com cal, van oferir-nos d’escenificar la peça teatral, “Lo fluviol màgic” de Delfí Navàs, cosa que els agraïm de veres. I, és clar, per acabar vam fer un vermut per tastar l’oli del raig acabat de sortir del molí, que érem en temps de l’auliva...

Els autors, cadascú amb el seu estil propi i la seua manera de dir, ens van transmetre com havien viscut l’experiència que els havia fet descobrir un Priorat autèntic, amb la seua gent i les seues quotidianitats arrelades a aquest espai que ara sabien una mica més de què estava fet. I, és clar, es van comprometre a fer-ho reviure en els seus textos, que l’any següent portaran en la seua visita de tornada.

Per la seua banda, els adalils, la gent de casa, van explicar el que per a ells havia representat fer aquesta mena d’encàrrec curiós, que d’entrada sorprèn, però que acaba sent una bona manera de transmetre aspectes que sovint, els que ens venen a visitar no poden copsar.

Encabat del dinar al cafè, sense gaires ganes, cadascú va enfilar lo camí de tornada a les respectives cases i fins a l’any que ve!

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR