Diccionari

A · B · C · D · E · F · G · H · I · J · K · L · M · N · O · P · Q · R · S · T · U · V · W · X · Y · Z · 0 / 9
valentia
f

La valentia és aquell valor que ens fa lluitar per allò que val la pena. Ens ajuda a superar les nostres pors i encaminar la vida en moments difícils. Ser valent no és senzill, és necessari tenir fortalesa interior.

De vegades, ser valent implica ser conseqüent amb els nostres actes i, concretament, assumir els nostres errors, però per amor a la veritat, per respecte a la resta, per coherència amb un mateix, és precís reconèixer-los i actuar conseqüentment.

Ser covard engendra societats malaltisses i febles. La valentia produeix persones dignes de respecte i confiança, societats sanes i nacions fortes.

He presenciat com el Priorat és farcit de valentia, he percebut clarament com els prioratins lluiten amb empenta per allò que creuen, com arrisquen a base d’esforços constants sense saber si el resultat serà positiu.

Parteixen d’una base sòlida que els esperança a seguir la seva pugna, un territori ric, productiu i de qualitat, però per fer-lo créixer cal ser intrèpid, molt coratjós i no conformar-se amb les opcions senzilles que puguem tenir a l’abast.

[ESC] [2009-2010]
COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR