Dijous, 15 d’octubre de 2015, dia inicial.
Arribem a Falset per dinar-hi. Jo només hi menjo un arròs bullit, no per ascetisme sinó per incidències marejadores del viatge. Després d’aquesta parca i mongil menja, la Roser se m’emporta al Perxe del Molar, casa seva i nostre per uns dies. Un cop distribuïts cadascú a la seva habitació i fetes les presentacions del personal que no coneixíem, va arribar l’hora del primer sopar. La Roser ens tenia preparades unes menges delicioses, de les quals no vaig fer ús ni gaudi per no entorpir l’efecte de l’arròs bullit. Gràcies que la Roser em va demanar què i jo vaig dir-li: verdura bullida. La verdura bullida de la Roser em va acabar d’endreçar.
Tot seguit, la convidada especialista, Claustre Grau, enòloga competent, va fer un tast i una classe magistral sobre la fabricació del vi, als pobrets escriptors urbans que no en sabem res, de fer vi; com a molt el sabem beure, i encara. Per parlar del vi, com de qualsevol art major o menor, hom hi ha d’entendre. El most natural, el morenillo, el vinyater… Una bona introducció a la borratxera en to menor i permanent que es va instaurar, entre provar i tastar i beure.