Priorat en persona

Edicions

2021-2022

La setena edició del PRIORAT EN PERSONA ha estat la que ha culminat lo recorregut per tots i cadascun dels pobles de la comarca del Priorat i fins i tot una mica més enllà. Això vol dir que els 29 adalils que fins ara han acollit, any rere any, los 40 autors que ja han participat al projecte, han fet possible que de cada poble hi hagi hagut una mena d’amfitrió que ha fet viure a uns i altres lo seu Priorat personal.

2019-2020

Aquest 2019 es complia el desè aniversari de l’inici de les trobades i ho vam celebrar a la primavera amb una festa carregada d’activitats. La sisena edició ha estat accidentada. Va arrencar el dia 17 d’octubre, a les portes de la vaga general convocada per l’endemà. Amb tot, acordàrem que calia encetar la trobada fent palesa l’adhesió a la mobilització de país i sense fer ús de cap servei que obligués a treballar ningú extern a l’activitat.

2017-2018

Aquest 2018 es conclou la cinquena edició del Priorat en Persona, és a dir que celebrem els 10 anys d’aquesta iniciativa que esdevé el projecte més ambiciós del Centre Quim Soler, la literatura i el vi. Ja des del seu naixement, lo PEP s’ha plantejat com una inversió de futur, com una mena de rec gota a gota que fa saó de manera lenta però continuada. La web va creixent i augmentant los textos que autors molt diversos, d’arreu dels Països Catalans, han escrit arran de la seua visita al Priorat.

2015-2016

La quarta edició de Priorat en persona ha estat, com sempre, en dos parts, en dos anys consecutius (2015- 2016). De dos anys en dos anys anem sumant paraules, que conformen ja un corpus que comença a ser una mena de constel·lació de punts que dibuixen un paisatge físic i humà amb el qual els escriptors que ens han visitat (ja en portem 23!) ens identifiquen. Sempre a partir d’allò que els adalils (que ja en són 16) els han mostrat i explicat.

2013-2014

Lo 2014 cloem la tercera edició de les trobades, és a dir, lo sisè any consecutiu rebent i compartint de manera personal el nostre bocí de país amb gent de lletra… Disset escriptors ens han visitat, dotze adalils els han passejat i ensenyat lo seu Priorat personal, los seus paisatges de l’ànima. Los adalils ens han passejat per onze pobles i els seus termes (Marçà, la Vilella Alta, Cabassers, Gratallops, Bellmunt, Cornudella, Capçanes, Pradell, Falset, Ulldemolins i la Bisbal de Falset.

2011-2012

La segona edició s’ha desenvolupat los mesos d’octubre del 2011 i del 2012. Aquesta vegada, per una baixa de darrera hora, hem tingut només 5 escriptors, que ja sabien de manera més definida, quina era la nostra proposta. I havien pogut xafardejar el web amb el resultat de la primera edició.

2009-2010

La primera edició de PRIORAT EN PERSONA es va fer la tardor del 2009 i del 2010. Los primers escriptors que vam convidar per participar a la trobada, no es coneixien entre ells i, llevat d’un, no havien tingut cap gran relació amb la comarca, alguns era la primera vegada que hi posaven els peus. Són escriptors diversos, molt diversos, i conviure entre ells va ser una experiència interessant.