Priorat en persona

2009-2010

Primera Edició

La primera edició de PRIORAT EN PERSONA es va fer la tardor del 2009 i del 2010. Los primers escriptors que vam convidar per participar a la trobada, no es coneixien entre ells i, llevat d’un, no havien tingut cap gran relació amb la comarca, alguns era la primera vegada que hi posaven els peus. Són escriptors diversos, molt diversos, i conviure entre ells va ser una experiència interessant.

Van seguir amb ganes i bon humor lo ritme que el programa implicava. I van tastar, també amb ganes, vins, olis i les menges que els oferirem.

Cascú amb lo seu estil, escrutava, preguntava, prenia notes de la informació que els adalils els transmetien, del que el paisatge els explicava,  o d’allò que la inspiració els deia a mollet a cau d’orella.

I vam ser capaços de trobar el desllorigador del plantejament de l’obra, que ha de servir de canemàs per a les edicions successives. I no era fàcil.

Los adalils triats, gent de la terra de tota la vida, pagesos i ferrer, i una jove viticultora vinguda fa uns anys, van acceptar de seguida el repte.

S’ho van treballar i van ser uns amfitrions de primera. Van fer de mestres del seu ofici, de divulgadors del territori i la seua gent de manera directa, sentida i rigorosa. Van saber copsar les potencialitats dels escriptors i els gustos de cadascú.

I vam xalar, que també es tractava d’això.

Les cloendes s’han fet a Capçanes i Falset

Diccionari

A~Z:*Ø
Diccionari 2009-2010
153
Entrades

Autors 2009-2010

Més autors

Adalils 2009-2010

Més adalils

Crònica 2009-2010

Mentre acompanyem autors i adalils, algun soci del CQS fa la crònica d’allò que ha passat durant aquell dia. Un primer tast de l’experiència en temps real. Per vinyes de Gratallops i el vi de la Silvia, la Miloquera i el museu de Marçà, los olivers de Cavaloca i los marges fets pel Cateri a la Vilella.