Priorat en persona

Cròniques

2021-2022

Tancar lo recorregut per tots los pobles, passant enguany pels més petits, penjats i que es miren uns als altres, per anar a raure al mig per escoltar l’orgue mentre mirem estels. I ja a casa, imaginem com pel camí de les roques les dones i les paneres anaven a fer bugada.

2019-2020

Cròniques accidentades que s’inicien en dia de vaga general, amb proclama inclosa, i entrada a les entranyes de Montsant. Des del mig del mon on lo Quiuma senyoreja fins a la Serra que és casa encara que algú s’entesti en no reconèixer-li lo dret a ser-ho del tot.

2017-2018

Del bressol de la comarca, al forn de la mongia, a la vista més esplèndida dels Solans, passant per les vinyes de costers impossibles de Porrera i l’art de retornar la vida la fusta antiga al Masroig. I dos postes de sol a les ermites que aguaiten sempre des de dalt.

2015-2016

Quatres pinzellades de les quatre persones d’oficis i vides ben diverses que aquesta edició son les encarregades de mostrar racons i explicar històries que semblen fetes per ser escrites, narrades o reinventades. Entre palmes, mel i vi, records del Mèxic de l’exili i dels brigadistes internacionals.

2013-2014

Espigolar en la crònica instantània de cada adalil allò que el singularitza i que sorprèn o encurioseix los autors que miren, beuen, tasten, demanen, s’embadaleixen o qüestionen allò que, de punta a punta de la comarca Pradell, Falset, Ulldemolins i la Bisbal, se’ls mostra i fa viure.

2011-2012

Quatre socis ens fan un primer tastet de l’experiència viscuda entre autors i adalils, les mines i el tros de Bellmunt, lo Montsant i l’espiritualitat del Codolar, l’aigua preuada de la Foia i un escultor empeltat a la comarca com una herència retrobada.

2009-2010

Mentre acompanyem autors i adalils, algun soci del CQS fa la crònica d’allò que ha passat durant aquell dia. Un primer tast de l’experiència en temps real. Per vinyes de Gratallops i el vi de la Silvia, la Miloquera i el museu de Marçà, los olivers de Cavaloca i los marges fets pel Cateri a la Vilella.