1. Allò que de vegades es crea un mateix, sense tenir un fonament sòlid, i que pot tenir conseqüències il·lògiques i desmesurades.
2. Forma d’art. Font de diversió popular i un mètode eficaç de comunicació.
3. Priorat en persona (primera entrega): Pel·lícula ambientada al Priorat del segle xxi, amb protagonistes molt diversos, d’arreu del país, units per un objectiu comú: la literatura.
Direcció: Centre Quim Soler (CQS).
Guió: CQS.
Repartiment: escriptors, adalils, membres del CQS, entre altres residents del Priorat.
Fotografia i producció: Laura Produccions.
Música: Orquestra les Mines.
Durada: del 15 al 18 d’octubre.
Gènere: acció i cultura.
Sinopsi: Sis escriptors d’arreu dels Països Catalans, heterogenis, però tocats per unes necessitats imperioses semblants. Són acollits de la millor manera possible en un indret interessant. La seva missió és observar, percebre i plasmar les seves impressions en un futur no llunyà. Mentre tot això succeeix, els protagonistes tenen la possibilitat d’utilitzar el paladar constantment i degustar veritables emblemes culinaris del territori, així com tastar grans joies del vi.
El film disposa com a teló de fons d’una comarca farcida d’elements diversos, el Priorat, un Priorat mostrat per aquelles persones que el viuen, l’estimen i en gaudeixen, un equip d’adalils que personifiquen el paratge i adopten el paper de conductors de la trama principal. Tot plegat un conjunt de situacions que deixen l’espectador amb un regust d’expectació fins al darrer moment.