Mora, Ignasi

ignasi_mora

Ignasi Mora (Gandia, 1952) és escriptor. Exerceix el periodisme des del 1970, tant l’escrit com el televisiu (ha estat director de Gandia Televisió). Com a novel·lista, ha publicat Finale, Les veus de la família, Mela, Maig i Ulisses II (Premi Mallorca 2007 i traduïda a l’anglès). A més a més, ha publicat les narracions Les veus de la ciutat i Un corrent interminable, així com llibres de cuina, viatges, entrevistes, etc.

http://www.escriptors.com/autors/morai/

Retrat fet per Òscar Palazón

Filòsof, escriptor i periodista de barba barroca i prosa esmolada. Com a bon narrador, sent veus de tot tipus —de la família, de la ciutat— i les transcriu als seus llibres. L’època de l’any que més li agrada és la primavera, cap allà al maig, encara que és capaç d’escriure sobre les quatre estacions sense cap mela de dificultat. Conversador totterreny, s’adapta a qualsevol tema, des dels fideus fins a les pastisseries. L’interlocutor que té la sort de coincidir amb ell no es cansarà mai d’escoltar-lo. Quan s’engresca, un corrent interminable de paraules brolla de la seva boca, fent gala d’una ironia personalíssima. El 2007 va guanyar el Premi Mallorca amb Ulisses II, la qual cosa li va permetre tenir tot el temps del món per dedicar-se a l’escriptura. I així continua, incansable, fins al finale. [OPF]

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR

Entrades del diccionari

acatipatia
f

Troballa d’un inici atractiu per a una novel·la. Quan els nazis guanyaren aquella Guerra Mundial, la resistència no reparava gaire a qui disparava, ja que en tots els territoris conquistats els habitants s’havien fet alemanys.

animals del Priorat
m pl

Utorpeus del Priorat. Segons una troballa del professor Andreu Guifreu i Pandeu, els animals del Priorat no van evolucionar de manera canònica, sinó que, per un procés incomprensible fins a la data, ho feren en un temps breu, potser qüestió de setmanes.

anuncis classificats
m

Publicitats molt breus i normalment compostes només de paraules, a les quals hem hagut de recórrer per tal de fer viable econòmicament aquest projecte.

Barbro Shöfel

Pseudònim d’escriptora escandinava que consumeix entre tres-centes i quatre-centes ampolles del Priorat per tal d’escriure cada llibre. La resta de vins, ha declarat sovint a la premsa, no aconsegueixen inspirar-la.

casa rural
f

Com tot en la vida, n’hi ha de dues classes: de casa bona rural i de casa dolenta rural. El Perxe és una casa bona rural.

celler
m

1. On es fa el vi.
2. Al Priorat, indret on paga la pena passar una estona, ja que t’hi expliquen, com al celler de Jaume, mil coses sobre l’elaboració del vi i on pots comprar-ne als millors preus.

COMPARTIR COMPARTIR COMPARTIR